AÇIK
İMSAK'A KALAN SÜRE
Türk Mutfağı Haftası, bu yıl İznik’te “Göçüp Konan Lezzetler” temasıyla kutlandı. Etkinlikte, farklı yörelerden gelen kültürel mutfak mirasları sergilendi. Renkli görüntülere sahne olan program, gastronomiyle kültürel birlikteliği harmanladı.
Etkinlik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde ülke genelinde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirildi. İznik’teki programa AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, İznik Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ve çok sayıda siyasi ve yerel temsilci katıldı.
İznik Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, ilçede faaliyet gösteren Balkan Göçmenleri Derneği (Balgöç), Batum Kafkas Kültür Derneği, Manav, Yörük, Türkmen Derneği, Karadenizliler Derneği ve Serhat İller Derneği gibi kuruluşlar kendi yöresel yemeklerini tanıttı. Stantlarda ikram edilen yemekler büyük ilgi görürken, ziyaretçiler farklı mutfaklardan tatları deneme fırsatı buldu.
İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, yaptığı açıklamada Türk mutfağının kültürel bir miras olduğunu vurguladı:
“Kültürümüzün en önemli taşlarından biri olan mutfağımızı bu özel haftada ilçemizde tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katkı sunan tüm derneklerimize ve emeği geçen Belediye Meclis Üyemiz Zeliha Peşte ile herkese teşekkür ediyorum.”
Etkinlik, yöresel kültürlerin harmanlandığı; birlik, beraberlik ve paylaşımın vurgulandığı bir gün olarak hafızalarda yer etti. Yerel halk ve ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği program, İznik’in ev sahipliğinde anlamlı bir kutlamaya dönüştü.
EKONOMİ
13 Haziran 2025GENEL
13 Haziran 2025GÜNDEM
13 Haziran 2025GÜNDEM
13 Haziran 2025GÜNDEM
13 Haziran 2025SPOR
13 Haziran 2025GÜNDEM
13 Haziran 2025