DOLAR 40,2606 0.13%
EURO 46,8136 0.26%
ALTIN 4.319,480,53
BITCOIN 47587551,33%
Bursa
28°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zorba balesi ve tasavvuf konseri festivale damga vurdu

Zorba balesi ve tasavvuf konseri festivale damga vurdu

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Bursa ayağında beşinci gün renkli etkinliklerle geçti. Feyzullah Çelebi’nin tasavvuf konseri, “Zorba” balesi, söyleşiler, sergiler ve atölyeler sanatseverleri bir araya getirirken, çocuklar da eğlence dolu anlar yaşadı.

ABONE OL
3 Temmuz 2025 11:59
Zorba balesi ve tasavvuf konseri festivale damga vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa Kültür Yolu Festivali’nin beşinci günü, müzikten söyleşilere, atölyelerden tiyatrolara kadar geniş bir yelpazede etkinliklerle sanatseverleri ağırladı. Günün öne çıkan etkinliklerinden biri, tasavvuf müziğinin güçlü yorumcusu Feyzullah Çelebi’nin Merinos AKKM’de verdiği “Vuslat” konseri oldu.

Tasavvuf Tarihinde Bursa başlıklı etkinlikte ise Prof. Dr. Mustafa Kara’nın söyleşisi ve ardından Bursa Mevlevihanesi Tasavvuf Mûsikisi Topluluğu’nun dinletisi katılımcılara maneviyat dolu anlar yaşattı.

Festivalin “sanatı toplumun her kesimine ulaştırma” vizyonu doğrultusunda, Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi‘nde düzenlenen konserle hükümlü ve tutuklulara moral verildi.

Zorba balesi ayakta alkışlandı

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen “Zorba” temsili, izleyicileri küçük bir Yunan kasabasına götürdü. Cesaret, aşk ve dayanışma temalarının işlendiği bale, özellikle Zorba’nın sirtaki dansıyla büyük alkış aldı.

Kazı söyleşileri ve toplumsal konular

“Bursa Kazıları Söyleşisi”nde akademisyenler, bölgedeki arkeolojik çalışmalara dair güncel bilgileri paylaştı. Uzman Psikolojik Danışman Cüneyt Baş, “İlişkilerde Pin Kodunu Çözüyoruz” başlıklı oturumda ise aile içi iletişimde sağlıklı dil kullanımının püf noktalarını aktardı.

Sergilere ve atölyelere yoğun ilgi

“Sanatımda Miras Var” başlıklı sergide, Ebru, Filografi ve Çini sanatına dair eserler Hüsnü Züber Gençlik Merkezi’nde ziyaretçilerle buluştu. Uluumay Vakfı’ndaki “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Başlıklar” sergisi de büyük ilgi gördü.

UNESCO Derneği’nin ebru atölyesi ve Semih Çelebi’nin ahşap şekillendirme çalışmaları, festivalin üretime dayalı yönünü öne çıkardı.

Çocuklar eğlendi, sokaklar şenlendi

Hüdavendigar Kent Parkı’ndaki “Çocuk Köyü”, gün boyunca çocuklara atölyeler, tiyatro oyunları ve sahne gösterileri sundu. “Z Takımı” ve “Aşuk ile Maşuk” etkinlikleri küçük izleyicilerden tam not aldı.

Festival boyunca şehrin dört bir yanında kurulan sahnelerde, genç müzisyenler performanslarını sergiledi. Karaoke kabinleri, piyanolar ve sokak sahneleri, Bursalıların müziğe katılımını artırdı. Artmeydan’da ise ressamlar canlı performansla eserlerini ortaya koydu.

Beşinci günün sonunda Bursa bir kez daha sanatla iç içe bir güne tanıklık etti.


En az 10 karakter gerekli





HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r