DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21428430,67%
Bursa
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çene bölgenizde ağrı mı hissediyorsunuz?

Çene bölgenizde ağrı mı hissediyorsunuz?

ABONE OL
2 Ocak 2024 09:24
Çene bölgenizde ağrı mı hissediyorsunuz?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çene ekleminin, yani Temporomandibular Eklem(TME), kas, lif, disk ve kemiklerden oluşan karmaşık bir yapı olduğunu ifade eden Doç. Dr. İlhan Metin Dağsuyu, bu yapının doğru çalışmadığı durumlarda çene eklemi bozuklukları ortaya çıkabileceğini paylaştı.

Çene eklemi rahatsızlığı meydana geldiğinde, bir an için çene yerinden fırlayacakmış ya da kilitlenecekmiş gibi olur. Bazı durumlarda yemek yerken, konuşurken ya da dinlenme halinde ağrı oluşur, ağız çok geniş açılamayabilir, bazen de eklemlerden ses gelir.

Ortodontik tedaviler, dişlerin yanlış hizalanmasını çözebilir ve uzun süreli çene ağrısının giderilmesini sağlayabilir. Ortodontik tedavi, çarpık, yanlış hizalanmış veya üst üste binmiş dişlerin daha iyi hizaya getirilmesini sağlar. Dişler düzgün bir şekilde hizalandıkça, dişlerin gıcırdaması durdurulur ve çene ağrısına neden olan sürekli basınca maruz kalmaz.

Doç. Dr. İlhan Metin Dağsuyu, ’’ Diş hekiminize başvurduğunuzda, sizi muayene ettikten sonra tedavi için hekiminiz gece plakları veya splint (ısırma plağı) adı verilen apareyler kullanabilir. Semptomlarınız diş sıkma ve gıcırdatmadan (Bruksizm) kaynaklanıyorsa, ağız ölçünüz alınarak size özel yapılan bu splint (gece plağı) geceleri üst dişlere takılarak sürtünme ve baskıyı azaltılabilir. Bir diğer yöntem ise kas ve eklem içine yapılan Masseter Botoks uygulanabilir. Bu yöntem de kaslarda rahatlama sağlayabilir. Bu tedaviler yeterli olmamış ve sorun devam ediyorsa ortognatik cerrahi tedavi yöntemine başvurulabilir.’’ dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.